Canihua nova super žitarica

Canihua je žitarica koja svojim podrijetlom prirada rodu kojem pripada i kvinoja, otkriti ćemo vam u čemu su slične a u čemu različite te kako ju najbolje iskoristiti.

Žitarica Canihua je kao i kvinoja svojim sastavom u potpunosti prihvatljiva, i poželjna kao dodatak slatkim i slanim jelima. Možete ju dodati jutarnjoj hladnoj ili toploj kaši, salatama, kuhanim jelima ili samu kao prilog glavnom jelu.

Canihua se kuha  u omjeru jedan naprema dva, dvije šalice vode ili temeljca ovisno o tome što kuhate. Kuhati ju na niskoj temperaturi narednih dvadesetak minuta.

Za razliku od kvinoje, canihua ne sadrži saponine. Saponini su prirodni omotač koji štiti zrno i gorkog je okusa, upravo zbog njega kvinoju je potrebno ispirati prije kuhanja.

Canihua sadrži četiri puta više željeza u svome sastavu od kvinoje te u jednoj svojoj porciji pokriva više od šezdeset posto dnevnog preporučenog unosa željeza u organizam. Nizak glikemijski indeks također je poželjan i ova ga žitarica ima te je također pozitivna činjenica njeno ne sadržavanje glutena. Kalcij i cink samo su neki od minerala koje sadrži te u njenom sastavu možemo pronaći visoki postotak omega tri masnih kiselina.

Zbog visoke količine hranjivih vlakana, u tijelu se apsorbira polako te daje osjećaj sitosti na duže vrijeme. Zbog svog sastava potiče podizanje energije kroz nekoliko sati i nećete imati brzi energetski skok nakon kojega ćete biti još umorniji.

Preporučuje se konzumirati canihuu u jutarnjim terminima ili nakon veće fizičke aktivnosti, treninga kako bi ju tijelo apsorbiralo kroz dan.

Priroda&Društvo trgovina i web shop nude vam veliki izbor namirnica iz skupine Superhrane, posjetite nas i naši iskusni prodavači rado će vas uputiti i odgovoriti na sva vaša pitanja vezana uz namirnice, prehranu i način na koji ćete najbolje iskoristiti željene proizvode!

 
  Savjeti - Sve