Matovilac, Potočarka i Rikula: Zdrave Namirnice za Vašu Prehranu

Objavljeno: 12. 08. 2023 - 8:24
Matovilac, potočarka i rikula su popularne salatne vrste koje se često koriste u hrvatskoj kuhinji. Matovilac, koji spada među najatraktivnije...

Saznajte više...
 

Svježa cikorija: Sve što trebate znati o uzgoju i pripremi

Objavljeno: 28. 06. 2023 - 11:18
Svježa cikorija je biljka koja se može naći u mnogim dijelovima svijeta, a posebno je poznata u europskoj kuhinji. Cikorija se često koristi kao...

Saznajte više...
 

Raž

Objavljeno: 20. 11. 2017 - 9:08
Za razliku od drugih žitarica čije porijeklo seže do prethistorijskih vremena za raž se vjeruje da se počeo uzgajati tek oko 400 godina prije...

Saznajte više...
 

Proso

Objavljeno: 19. 11. 2017 - 9:07
Smatra se da je proso potekao iz sjeverne Afrike, preciznije, iz Etiopije gdje se konzumirao od prethistorijskih vremena. Spominje se i u Bibliji, a...

Saznajte više...
 

Akcija -25% na mlijeko i mliječne proizvode akcija traje do 01.07.2017.

Objavljeno: 29. 06. 2017 - 9:05
Akcija -25% na mlijeko i mliječne proizvode akcija traje do 01.07.2017. Vruće vam je? Jeste li se već preobratili na brzo kuhanje jela sa što...

Saznajte više...
 

Brašno od pira i heljdino brašno Eko zavičaj

Objavljeno: 24. 06. 2017 - 8:53
Želite li pripremiti brze kiflice ili peciva pomiješajte brašno koje inače koristite sa Eko zavičajnim brašnom od heljde ili od pira. Dodatkom...

Saznajte više...
 

Violife veganski sir i parmezan

Objavljeno: 21. 06. 2017 - 10:57
Želite li u vrućim ljetnim danima uživati u laganim i osvježavajućim obrocima preporučamo vam da isprobate Violife veganski sir i parmezan koji...

Saznajte više...
 

Zdravstvene prednosti višnje

Objavljeno: 19. 06. 2017 - 11:03
Kad pomislite na trešnje, što vam padne na pamet? Ako vam je na pamet pala gotovo neonska crvena trešnja umjesto preslatke, duboko crvene višnje,...

Saznajte više...
 

Stigle domaće eko jagode

Objavljeno: 26. 04. 2017 - 4:48
Priroda & Društvo biotrgovina na svoje police upravo slaže prve ovogodišnje eko jagode! Najmirisnije, najsočnije i najcrvenije te iz...

Saznajte više...
 

Badem, zob, pir, riža, kokos… koje je vaše omiljeno biljno mlijeko?

Objavljeno: 25. 04. 2017 - 8:55
Badem, zob, pir, riža, kokos... koje je vaše omiljeno biljno mlijeko? Ako još niste sigurni koje vam je omiljeno i još ih niste probali sada je...

Saznajte više...